Door weer en wind
We zijn er.

Sinds de oprichting in 1954 is het familiebedrijf Stam B.V. uitgegroeid tot hét vervoersbedrijf in de Drechtsteden. Onder leiding van Ron Stam, wie in 1991 het bedrijf overnam van zijn vader, richt het bedrijf zich op professioneel contractvervoer.

Het bedrijf.

Stam B.V. richt zich op professioneel contractvervoer. De voornaamste opdrachtgevers zijn gemeenten, zorgverzekeraars, zorginstellingen, bedrijven en vervoersorganisaties.

Als franchisenemer van DVG (De Vier Gewesten), zijn we in staat vervoer te leveren met een continue kwaliteit en service tegen een scherpe prijs. Dit maakt het ook mogelijk om de krachten te bundelen met andere franchisenemers, om zo de gewenste grootschaligheid van de markt te kunnen bieden. Zo kunnen we altijd voor een oplossing zorgen voor onze verschillende doelgroepen en opdrachtgevers.

Ons wagenpark.

Duurzaamheid en milieu zijn belangrijk in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Zo maken wij voor onze voertuigen gebruik van TRAXX brandstof. Deze brandstof beschikt over specifieke kenmerken om efficiënter, zuiniger en schoner te werken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de CLEAN4FORCE technologie, wat zorgt voor een schonere verbranding, lager brandstofverbruik en minder schadelijke uitlaatgassen zoals fijnstof en NOx.

Betere brandstofkwaliteit zorgt voor een betere (zo niet optimale) verbranding met als gevolg:

• Een lager brandstofverbruik
• Minder uitstoot van schadelijke stoffen
• Beter presterende motor
• Minder slijtage en vervuiling motoronderdelen

Naast dat we voor onze brandstofvoertuigen gebruik maken van klimaatneutrale brandstoffen, houden we de ontwikkelingen op het gebied van waterstof als brandstof nauw in de gaten, en beschikken we over een groeiend aantal elektrische voertuigen. Zo realiseerde wij al ruim 2 miljoen elektrische kilometers. Onze ambitie is om uiteindelijk over een wagenpark te beschikken wat enkel uit zero emissie voertuigen bestaat.